Opettajille

Hei opettaja

Kiva kun tulit näille sivuille. Ehkä olet ollut huolissasi oppilaidesi kouluruuan syömisestä? Tai kenties kaipaat ideoita ruoka-aiheiden käsittelemiseen tunnilla? Olet tullut oikeaan paikkaan, tervetuloa!

Maistuva koulu tarjoaa sinulle

Koululla on suuri vaikutus siihen, mihin suuntaan oppilaan ruokasuhde kehittyy ja minkälaisia ruokataitoja hän oppii. Onnistuneen ruokakasvatuksen taustalla on hyvä yhteistyö opetushenkilöstön, ruokapalvelun ja kodin kanssa.

Opettaja ruokakasvattajana

Pikatesti – oletko ruokakasvattaja?

• Käsittelen oppitunneilla ruokaan liittyviä asioita
  • Ohjaan oppilaita kouluruokailussa
  • Keskustelen oppilaiden kanssa ruuasta

Yksi tai enemmän kyllä-vastausta? Onneksi olkoon – olet ruokakasvattaja!

Koulussa ruokakasvatusta tehdään sekä oppitunneilla että kouluruokailussa. Usein olemme ruokakasvattajia huomaamattamme – kun istumme yhteisen pöydän ääreen, näytämme esimerkkiä tai jutustelemme ruuasta tai kehoistamme.

Suomalaislapsi syö koulutiensä aikana 2 000 koululounasta. Voidaan ajatella, että tässä on 2 000 mahdollisuutta ruokakasvatukselle. Oppilaiden kanssa yhdessä syöminen on yksi tärkeimmistä ruokakasvatusteoista.

Katso myös

Koulusi saattaa olla mukana Maistuva koulu -tutkimuksessa lukuvuotena 2019-2020. Lisää tietoa tutkimuksesta löydät täältä.