Videoita oppilaille ja opettajille (nro 144)

Ateriat ja ateriarytmi, Ideoita opetukseen, Kaikenikäisille, Kasvikset ja hedelmät, Kestävät ruokavalinnat, Kouluruokailu, Lyhyt tehtävä, Pelit ja videot, Ravitsemus ja terveys, Ruokakulttuuri, Ruuantuotanto, Tehtäviä oppitunnille

Tästä ideakortista löydät koostettuna linkkejä eri video-kanaville. Videoita voi hyödyntää opetuksessa, ja osa niistä soveltuu myös hyvin oppilaiden itsenäisesti katsottavaksi.

Oppilaille

RuokaTutkan videolla pohditaan, miten mediaviidakossa selviää.

RuokaTutkaTube: RuokaTutkaTubessa selvitetään ruokajuttuja yhdessä vierailevien starojen kanssa. Vierailijoina mm. Miklu ja Isaac Elliot.

Ruokatietoyhdistyksen videot: Seuraa mm. kalan, maidon, kasvisten ja viljan matkaa tuottajalta pöytään.

Syö hyvää -videolla mietitään, miksi kasviksia kannattaa popsia.

Syö hyvää: Videoita lautasmallista, kasviksista ja sokeripommeista.

ELO-säätiö: Sivustolta löytyy videoita kouluruokailusta ja Suomen kansallisruuista. Osa videoista sopii hyvin myös katsottavaksi yhdessä oppitunnilla.

Kouluruokailua käsittelevä video löytyy myös englannin ja ruotsin kielisillä teksteilä. Sopii katsottavaksi kieltentunneilla!

Opettajille

RuokaTutkan Opetube kanavalta löytyy useita koulutusvideoita Makukoulusta.

Ruokatutkan OpeTube: Koulutusvideoita, joista saat tietoa kouluruuasta, makukoulusta ja muista ruokateemoista.

Syö hyvää: Tällä kanavalla katseltavissa ja kuunneltavissa hyvän syömisen asiaa rennolla otteella videoiden muodossa. Taustalla on Syö hyvää -hanke, joka on Kuluttajaliiton ja 21 kumppanin hanke, joka viestii monista eri tavoista syödä hyvin. Sivulta löytyy myös sopivan tasoisia videoita oppilaille katsottavaksi.

Ruokatietoyhdistyksen videot: Koulutusvideoita ruokakasvatuksesta sekä eri ikäisille oppilaille alakoulusta toiselle asteelle suunnattuja videoita kestävästä ruuantuotannosta, ruuan reiteistä ja pakkausmerkinnöistä.

Katso myös Maistuva koulu -verkkokoulutuksen videot ruokakasvatuksesta.