Tutkimusmatka koulun keittiöön

Ideoita opetukseen, Kaikenikäisille, Kouluruokailu, Ruokakasvatusta yhdessä, Ruokapalvelu, Ruuanvalmistus ja elintarvikkeet, Ryhmätehtävä, Tehtäviä oppitunnille

Mitä koulun keittiössä tapahtuu? Kuka siellä kauhaa heiluttaa? Entä kuinka suuri kattila keiton tekemiseen oikein tarvitaan? Tässä tehtävässä oppilaat käyvät tutustumassa pienryhmissä koulun keittiöön.

Oppitunti: Kotitalous

Valmistelut

• Sovi koulun keittiön henkilökunnan kanssa etukäteen aika/aikoja, jolloin oppilaat voivat tulla tutustumaan keittiöön.

Järjestäkää muutaman oppilaan ryhmissä tutkimusmatkoja koulun keittiöön. Ryhmän tehtävänä on selvittää kuka taikoo kouluruuat oppilaiden lautasille.

Tehtävässä oppilailla on mahdollisuus löytää vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. He pääsevät jututtamaan keittiön henkilökuntaa sekä kyselemään heidän toiveitaan ja unelmiaan.

Tutkimusmatkan tarkoituksena on herätellä oppilaita ymmärtämään, millaisia ponnistuksia ruuan valmistamisen eteen tehdään sekä näkemään, kuinka annokset syntyvät.

Tehtävä on muokattu Kouluruoka Rokkaa! -materiaalista.