Ruokasalin visuaalinen ilme (nro 120)

Kouluruokailu, Kuvataide, Ruokapalvelut, Yhteistyö

Koulun ruokasalin visuaalista ilmettä voidaan muokata monin tavoin. Samalla kohennetaan ruokasalin tunnelmaa ja lisätään viihtyisyyttä.

”Oppilaat koristelivat ruokasalin jouluateriaa varten itse askartelemillaan lumiukoilla ja tuikkukynttilälyhdyillä.” (Opettaja, 1.-2. lk)

Ruokasalin visuaalista ilmettä voidaan muokata esim. tuomalla sinne väriä. Samalla tilan kliinisyyttä voidaan pehmentää. Valitkaa ruokasalin yhdessä oppilaiden kanssa värit, jotka toistuvat esim. tekstiileissä (verhot, pöytäliinat, tabletit), kalusteissa ja seinissä.

Koululle voidaan ideoida myös oma tunnus tai kuosi, joka siirretään ruokasalin seinälle vaikkapa maalaamalla. Tunnusta voidaan käyttää myös kuosina ruokasalin tekstiileissä.

Innoitusta ruokasalin tunnukseen voi hakea esimerkiksi koulurakennuksen arkkitehtuurista tai oppilaiden työpajoissa piirtämistä piirroksista. Oppilaiden näkemystä voi selvittää antamalla heille piirustustehtävän aiheesta millainen on mukava tai kamala ruokasali.

Voitte ideoita myös yhdessä kouluravintolalle nimen, jonka teema toistuu ruokasalin sisutuksessa.

Koulun oppilaat voivat osallistua ruokasalin sisutukseen esim. painamalla tekstiilejä käsityön tunneilla.

Tehtävä on muokattu Kouluruoka Rokkaa! -materiaalista.

Liitteet: