Ruokakriitikot (nro 193)

Kasvikset, Kouluateria, Ruokapalvelut, Yhteistyö

Kun koulussa siirrytään tarjoamaan toisena pääruokavaihtoehtona kasvisruokaa, sen menekki voi olla hyvin vähäistä. Kasvisruokavaihtoehdon menekkiä voi kasvaa, kun oppilaat pääsevät kevyen tempauksen avulla tutuksi uuteen ruokaan. Ryhdytään sivistyneiksi ruokakriitikoiksi.

Valmistelu

• Sopikaa ruokapalvelun työntekijän ja koulun opettajat yhdessä käytännön järjestelyistä. Jokaiselle luokalle sovitaan oma maisteluviikko ja ruokapalvelut tietävät varautua ruokatilaukseen.
  • Maisteluannoksen ottamista varten tarvitaan pieniä kippoja koululounaalle.

Toteutus

Kukin luokka toimii yhden viikon ajan ruokakriitikkoina ja maistavat viikon jokaista kasvisruokaa. Aivan pienen maisteluannoksen ottamiseen kannustaa sitä varten tarjotut pienet kulhot. Makukoulua ideologiaa hyödyntäen kannustakaa oppilaita kuvailemaan ruokaelämyksiä monipuolisesti ja uusillakin sanoilla.

Halutessanne voitte laatia teemaviikkojen ajaksi julisteen ”Ruokakriitikot työssään”, mistä näkee minä viikkona mikäkin luokka saa erityistehtävän. Teemaviikon jälkeen luokka kokoaa palautteen annettavaksi ruokapalveluille.