Ruokailuvälineet sekaisin (nro 105)

Ideoita opetukseen, Kaikenikäisille, Lyhyt tehtävä, Ryhmätehtävä, Tehtäviä oppitunnille

Tässä tehtävässä harjoitellaan kattamista ja mietitään, miksi ruokailuvälineet ovat tietyillä omilla paikoillaan kattauksessa.

Oppitunti: Kotitalous, Ympäristöoppi

Valmistelut

Varaa harjoitusta varten pöytä, tuoleja, lautasia, laseja, haarukoita, veitsiä, lusikoita ja lautasliinoja.

Tutustu etukäteen pöydän peruskattaukseen Ruokatiedon sivuilla.

Aloita harjoitus kattamalla pöytä tarkoituksella väärin. Oppilaiden tehtävänä on järjestää kattaus uudelleen siten, miten heidän mielestään tulisi olla.

Kysy oppilailta, miksi he päätyivät tiettyyn ratkaisuun. Keskustelkaa ruokailuvälineiden oikeista paikoista ja siitä, minkä takia ne ovat juuri näillä paikoilla.

Tehtävän lähde: Makumatkalla – Innostavia ideoita ruokakasvatukseen, PS-kustannus 2013.

Voit tilata kirjan halutessasi täältä.