Ruoka-aiheinen kerhotoiminta

 Printtaa

Kaikenikäisille, Ruokakasvatuksen tukena, Ruokakasvatusta yhdessä

Kokkikerho, välipalakerho, Makukoulu tai muu ruoka-aiheinen kerhotoiminta soveltuu erinomaisesti kehittäväksi vapaa-ajan toiminnaksi oppilaiden iltapäivään. Kerho-ohjaajien tiivis yhteistyö koulun muun henkilöstön kanssa varmistaa, että kerhotoiminnan tavoitteet ja ohjauksen sisällöt ovat linjassa koulun muun ruokakasvatustoiminnan kanssa.  

Kerhotoiminta voidaan toteuttaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa:

Oppaita kerho-ohjaajille 

  • Aistien ruokamaailmaan – opas kerhonohjaajalle, Opinkirjo
  • Pikkukokki-sivusto: Marttojen tekemä sivusto lapsille ja Pikkukokki-kerhojen ohjaajille tarjoaa reseptejä, siivousvinkkejä, askarteluohjeita, leikkejä ja vaikka mitä! Tervetuloa mukaan! 
  • Safkasankarit 4H: Safkasankarit -teemakerhon tavoite on herättää kiinnostus ruuanvalmistusta ja yrittäjyyttä kohtaan. Safkasankareissa lapset kokkaavat, leipovat ja järjestävät paikallisia tapahtumia ruuan ympärillä. Kerhossa opitaan itse tekemällä, tutkimalla ja kokeilemalla. Lapset oppivat tuotteiden ideointia, valmistusta, kehittämistä, hinnoittelua sekä markkinointia ja tuotteiden myyntiä. 

Voisit tykätä myös näistä