Ruokasalin rauhapöytä

Kaikenikäisille, Kokonainen oppitunti, Kouluruokailu, Ruokakasvatusta yhdessä, Ruokapalvelu, Ryhmätehtävä

Pituuserot luokka-asteiden välillä voivat olla valtavia peruskoulussa. Iso ruokasali hälyineen voi tuntua osasta oppilaista myös aika jännittävältä. Ruokasalin kalusteita ja tilaratkaisuja muokkaamalla voidaan luoda rauhallinen ruokailutila sitä tarvitseville oppilaille.

Oppitunti: Käsityö, Kuvataide

Muokatkaa yhdessä oppilaiden kanssa ruokasalin pöytien ja tuolien korkeutta sopiviksi eri luokka-asteiden oppilaille. Yksi pöytä voidaan säätää esimerkiksi sopivaksi kaikkein pienimmille oppilaille ja toinen kaikkein pisimmille.

Koristelkaa pöytiä tai niiden ympäristöä eroamaan muusta ruokasalista ja sijoittakaa ne rauhalliseen kulmaukseen. Voitte myös laskea mahdollisuuksien mukaan rauhapöydän yllä olevia valaisimia miellyttävän tunnelman luomiseksi.

Vinkki! Rauhapöytä voi olla toimiva keino rauhallisen ateriahetken luomiseksi myös erityistä tukea tarvitseville oppilaille.

Tehtävä muokattu Kouluruoka Rokkaa! -materiaalista.