Verkossa pelattavia pelejä oppilaille

Ideoita opetukseen, Kaikenikäisille, Kasvikset ja hedelmät, Lyhyt tehtävä, Pelit ja videot, Ravitsemus ja terveys, Ruuantuotanto, Tehtäviä oppitunnille, Yksilötehtävä

Tästä ideakortista löydät koostettuna linkkejä verkossa pelattaviin peleihin. Pelejä voi hyödyntää oppitunnilla opetuksessa, tai oppilaat voivat pelata niitä myös itsenäisesti.

Pelejä

Syö hyvää -pelissä testataan ruokatietämystä tietovisan muodossa. Soveltuu parhaiten 5-6 luokkalaisille.

Syö hyvää -kasvispelissä tunnistetaan kuvassa näkyviä kasviksia. Joukkoon mahtuu myös muutama eksoottisempi tuttavuus.

Papunetin ruokapelissä sijoitetaan eri raaka-aineita ruokakolmion eri tasoille sen mukaan, kuinka usein niitä olisi hyvä syödä.

Terveyspelien Ruokapelissä pelaaja asettuu koulun kokiksi ja vastaa ruuan hankkimisesta, valmistamisesta ja tarjoilemisesta. Oppilaat antavat palautetta päivittäin kokin onnistumisesta. Peliä voi pelata päivittäin esimerkiksi viikon ajan.

Ruokatutkan pelissä tutustutaan yksitellen koululounaalla olevien raaka-aineiden alkuperään hauskojen kysymysten avulla.

Ruokatutkan pelissä tutustutaan ravitsemukseen lautasmallin ja kasviksien avulla.