Verkossa pelattavia pelejä oppilaille (nro 143)

Esiopetus -1-2 lk, Etäopetus, Ideoita opetukseen, Monipuolinen ruokavalio, Pelit ja videot, Ruuan reitit, Ympäristöoppi

Tästä ideakortista löydät koostettuna linkkejä verkossa pelattaviin peleihin. Pelejä voi hyödyntää oppitunnilla opetuksessa, tai oppilaat voivat pelata niitä myös itsenäisesti.

Pelejä

Syö hyvää -pelissä testataan ruokatietämystä tietovisan muodossa. Soveltuu parhaiten 5-6 luokkalaisille.

Syö hyvää -kasvispelissä tunnistetaan kuvassa näkyviä kasviksia. Joukkoon mahtuu myös muutama eksoottisempi tuttavuus.

Papunetin ruokapelissä sijoitetaan eri raaka-aineita ruokakolmion eri tasoille sen mukaan, kuinka usein niitä olisi hyvä syödä.

Terveyspelien Ruokapelissä pelaaja asettuu koulun kokiksi ja vastaa ruuan hankkimisesta, valmistamisesta ja tarjoilemisesta. Oppilaat antavat palautetta päivittäin kokin onnistumisesta. Peliä voi pelata päivittäin esimerkiksi viikon ajan.

RuokaTutkan VäliPala-pelissä pelaaja työskentelee välipalaravintolassa ja valmistaa pyynnöstä erilaisia välipaloja. Peli on ongelmanratkaisupeli, joka pistää pohtimaan ruuan ominaisuuksia.

Ruokatutkan pelissä tutustutaan yksitellen koululounaalla olevien raaka-aineiden alkuperään hauskojen kysymysten avulla.

Ruokatutkan pelissä tutustutaan ravitsemukseen lautasmallin ja kasviksien avulla.