NAM! -peli iltapalalle (nro 83)

Ideoita opetukseen, Kaikenikäisille, Kotitehtävä, Lyhyt tehtävä, Ravitsemus ja terveys, Syömisen taito, Yksilötehtävä

Kotitehtävänä pelattavan NAM! -pelin avulla oppilaat voivat harjoitella tietoista läsnäoloa iltapalalla.

Peli on osa NAM! – Nauti, aisti ja maista -harjoitusohjelmaa, joka on lapsille suunnattu tietoisen syömisen ohjelma. Harjoitusohjelma koostuu viidestä oppitunnista ja kotitehtävistä. Peliä voi pelata myös ilman koko harjoitusohjelman suorittamista.

Oppitunti: Ympäristöoppi

Valmistelut

Ohjeista oppilaita pelaamaan NAM! -peliä viikon ajan iltapalan yhteydessä. Pelissä harjoitellaan tietoisen läsnäolon taitoa ruokailun yhteydessä: tunnistamaan nälän ja kylläisyyden tunteita, syömään hitaasti ja ruokaan keskittyen ja aistimaan ruokaa eri aistien avulla.

Tehtävän lähde: NAM! nauti, aisti ja maista -harjoitusohjelma, Oppilaan harjoitusvihko

Liitteet: