Minä onnistun koululounaalla! (nro 67)

Esiopetus -1-2 lk, Kouluruokailu, Monipuolinen ruokavalio, Tapakasvatus

Tämän tehtävän tarkoituksena on arvioida yhdessä luotujen kouluruokailun pelisääntöjen toteutumista koululounaalla. Itsearviointi muistuttaa oppilaita yhdessä sovituista pelisäännöistä ja auttaa saavuttamaan onnistumisen kokemuksia.

”Yksi kokonainen oppitunti idean parissa soveltaen ja muokaten. Lisäksi loimme yhdessä luokan kanssa ruokailuun pelisäännöt, joita seurattiin koko viikon ajan lomakkeella.” (Opettaja, 2. lk)

Valmistelut

Tarvittavat materiaalit:

Jaa lomake ”Minä onnistun koululounaalla!” oppilaille ja pyydä heitä säilyttämään se pulpetissa tai repussa. Ohjeista oppilaat täyttämään lomaketta seuraavan viikon ajan kouluruokailun jälkeen. Voitte asettaa myös yhteisen tavoitteen (esim. vähintään 4 hymyä joka päivä). Oppilaat saavat itse arvioida hymiöillä kuinka kirjatut pelisäännöt toteutuivat kouluruokailussa.

Liitteet: