Makuja maailmalta

3-6 lk, Ideoita opetukseen, Lyhyt tehtävä, Makukoulu, Ruokakulttuuri, Syömisen taito, Tehtäviä oppitunnille, Yksilötehtävä

Tässä tehtävässä oppilaat tutustuvat eri maiden ruokakulttuureihin kaikkia aisteja käyttäen. Tehtävän tavoitteena on lisätä uusien ruokien hyväksyntää.

Oppitunti: Ympäristöoppi (noin 20 min)

Valmistelut

• Valitkaa luokan kanssa yksi maa, jonka ruokakulttuuriin tutustutte.
  • Tulosta harjoitustehtävä Makuja maailmalta.
  • Hanki tehtävää varten valitsemanne maan ruokakulttuuriin kuuluvaa 5 erilaista ruokaa tai elintarviketta.
  • Tuo luokkaan maistelua varten tarjoiluastioita: veitsi, kertakäyttölautaset, -lusikat ja -haarukat.
  • Varaa oppilaille tietokoneluokka tai tabletit tiedonhakua varten.

Jaa oppilaille harjoitustehtävä ”Makuja maailmalta”. Tutustukaa valitsemanne maan ruokakulttuuriin tutustuen maalle tyypillisiin ruokiin tai raaka-aineisiin. Ohjeista oppilaat tutkimaan ruokia kaikkia aisteja käyttäen ja kirjoittamaan havaintojaan tarkasti taulukkoon.

Lähteet: Tehtävä on peräisin Hyvän Olon Eväät -oppaasta

Liitteet

Näin voitte koota kokonaisen oppitunnin teemasta ”Eri maiden ruokakulttuurit”:

Tehkää myös tehtävä Matkalla ympäri maailmaa.