Maistuva viikko (nro 49)

Ateriat ja ateriarytmi, Ideoita opetukseen, Kaikenikäisille, Kasvikset ja hedelmät, Kouluruokailu, Pitkä tehtävä, Ravitsemus ja terveys, Syömisen taito, Tehtäviä ruokailuun, Yksilötehtävä

Maistuvan viikon aikana oppilaat seuraavat omia ruokailutottumuksiaan ja kirjaavat havaintojaan ylös: Miten lautasmalli toteutui lounaalla? Tuliko joka aamu syötyä aamupala ennen kouluun lähtöä?

HUOM! Teemaviikkoa ennen kannattaa tehdä harjoitukset lautasmallista ja ateriarytmistä.

Valmistelut

Tulosta oppilaille ”Maistuva viikko” -taulukko.

Kiinnittäkää luokassa yhden viikon ajan huomio ateriarytmiin ja lautasmallin toteutumiseen. Kerratkaa lautasmalli ja ateriarytmi ennen viikon toteuttamista.

Jaa oppilaille moniste ”Maistuva viikko”. Oppilaat täyttävät sen viikon aikana raksittamalla kohdat, jotka toteutuvat. Katsokaa yhdessä viikon päätyttyä, miten eri tavoitteet ovat täyttyneet.

Ohjeista oppilaita viemään täytetty taulukko kotiin ja keskustelemaan siitä myös omien vanhempien kanssa.

Liitteet: