Luokkaretki

Ideoita opetukseen, Kaikenikäisille, Ruokakulttuuri, Ruuantuotanto

Ruokakulttuuriin ja ruuantuotantoon voi tutustua mainiosti myös luokkaretkellä.

Miettikää yhdessä, mikä voisi olla kiva kohde ruoka-aiheiselle lyhyelle päiväretkelle tai pidemmälle leirikoululle. Voitte keksiä kohteen itse tai valita jonkin seuraavista:

• Monilla kotieläintiloilla järjestetään leirikouluja tai niille pääsee päiväretkelle. Tälle retkelle sopii hyvin pohjaksi tehtävä ruuan reiteistä.
  • Ravintolakäynti läheiseen ravintolaan. Ravintolakoulujen yhteydessä olevissa opetusravintoloissa on usein varsin edullista ja myös lounaalle saa pöytiintarjoilun. Pohjaksi käynnille voitte käydä läpi esimerkiksi tehtävän sopivista ruokapuheista. Käykää yhdessä läpi myös ravintolaetikettiä: miten pöytä katetaan, miten syödään haarukalla ja veitsellä, miten välineet asetetaan lautaselle kun on syönyt jne. Voitte tehdä edeltävästi myös tehtävän Ruokailuvälineet sekaisin.
  • Tehkää retki museoon tai historialliseen kohteeseen, jossa voitte pohtia elämää ja ruokakulttuuria entisaikoina. Makumatkalla Suomessa -tehtävä täydentää hyvin tätä retkeä.