Luokan taideprojekti

Esiopetus -1-2 lk, Ideoita opetukseen, Kasvikset ja hedelmät, Lyhyt tehtävä, Tehtäviä oppitunnille

Koko luokan yhteisessä taideprojektissa yritetään saada aikaan mahdollisimman värikäs taideteos syömällä eri värisiä kasviksia. Tehtävän tavoitteena on motivoida oppilaita syömään monipuolisesti.

Oppitunti: Kuvataide (toteutus viikon aikana)

Valmistelut

• Varaa taideprojektia varten valkoinen lakana tai hyvin iso pahvi.
  • Varaa taideteoksen värittämiseen esimerkiksi vesivärejä, liituja, puuvärejä, värillisiä pahveja, kreppipapereita tai silkkipapereita.

Aseta luokkahuoneeseen lakana tai iso pahvi. Varaa viereen vesivärit, liidut, erivärisiä pahvipaloja tms.

Kerro, että seuraavan viikon ajan jokainen voi tulla värittämään lakanaan pienen väritäplän aina sen jälkeen ja sillä värillä, minkä väristä kasvista, hedelmää tai marjaa on syönyt. Tavoitteena on viikon aikana saada aikaan mahdollisimman värikäs yhteinen taideteos.

Voitte tarkastella valmista taideteosta yhdessä ja keskustella, minkä nimisiä  kasviksia sen aikaan saamiseksi syötiin. Valmiin taideteoksen voi sijoittaa vaikkapa koulun ruokasalia koristamaan!

Lähteet: Tehtävä on peräisin Hyvän Olon Eväät -oppaasta.

Halutessanne voitte yhdistää taideprojektin osaksi koko oppitunnin mittaista Hyvän olon rakennuspalikat -tehtävää.