Kuva koululounaasta (nro 42)

3-6 lk, Ateriarytmi, Esiopetus -1-2 lk, Koti, Kouluateria, Monipuolinen ruokavalio, Ympäristöoppi

Oman koululounaan kuvaaminen kännykkäkameralla on hyvä keino havainnoida, mitä lautaselle tuleekaan otettua ja toteutuuko lautasmalli. Kuvien vaihto vanhempien kanssa valottaa myös kotiin mitä koulussa syödään.

Ohjeista oppilaita kuvaamaan esimerkiksi kännykkäkameralla oma kouluruoka-ateriansa ennen syömistä ja sen jälkeen.

Voitte viikon ajan (esim. MOK-viikko) toteuttaa kuvaamista niin, että oppilaat lähettävät kuvat huoltajalle (esim. Whatsupp-viestillä). Viestiin voi lisätä fiiliksiä ruokailusta. Vastavuoroisesti huoltaja lähettää kuvan omasta lounaastaan.

Pyydä viikon jälkeen oppilaita jakamaan huoltajan antamia kommentteja ja pohdintoja kuvista yhteisessä keskustelussa.

Tehtävän lähde: Makukoulutehtäviä kouluruokailuun, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry.