Kotiväen Sherlock Holmes (nro 27)

Kouluruokailu, Ruokakasvatusta yhdessä, Vanhemmat

Mitä kouluruokailussa oikeasti tapahtuu? Tehdään salapoliisityön avulla kouluruokailu tutuksi vanhemmille!

Vanhempainyhdistyksen edustaja jalkautuu oppilaiden pariin kouluruokailun ajaksi. Salapoliisitehtävää suorittaessaan hän tekee havaintoja kouluruokailun sujuvuudesta, dokumentoi annoskokoja, jututtaa oppilaita ja tekee muistiinpanoja vanhempainiltaa varten.

Kerääntyneestä tutkimusaineistosta tämä vanhempainyhdistyksen Sherlock Holmes koostaa raportin, jonka hän esittelee seuraavassa vanhempainkokouksessa tai lähettää vanhemmille raportin esimerkiksi sähköpostiin. Näin kotiväki pääsee jyvälle siitä, mitä kouluruokailussa oikeasti tapahtuu, miten lapset ja nuoret syövät, ja millaista ruokaa koulussa tarjoillaan.

Tehtävä on muokattu Kouluruoka Rokkaa! -materiaalista.