Kevätpiknik (nro 17)

Ideoita opetukseen, Kaikenikäisille, Kouluruokailu

Kevään tullen on mukava suunnata koko luokan kanssa piknikille, jolle suunnitellaan yhdessä maistuvat eväät.

Suunnitelkaa yhdessä piknik johonkin viihtyisään paikkaan. Ohjeista oppilaita ottamaan omat viltit mukaan ja puhukaa yhdessä etukäteen siitä, mitkä eväät sopisivat hyvin piknikille. Yrittäkää keksiä vaihtoehtoja tavanomaisille herkuille, kuten karkille, limulle ja sipseille. Hyviä vaihtoehtoja voisi olla esimerkiksi naposteluporkkanat, minitomaatit, pähkinät tai tuoreet marjat ja hedelmät.

Voitte sopia esimerkiksi nyyttäriteeman tai lähteä yhdessä kauppareissulle, jolloin oppilaat saavat tutustua itse hyllyjen valikoimaan. Tähän voit yhdistää helposti esimerkiksi tehtävän Kaupparetkestä. Halutessasi voit ottaa mukaan myös vieraampia tuotteita, joihin oppilaat pääsevät tutustumaan. Onko kukaan kokeillut ruissipsejä tavallisten sijasta? Entä eroaako kotimaisten mansikoiden maku ulkomaisista?

Voitte jutella oppilaiden kanssa siitä, miten piknik eroaa tavallisesta kouluruokailusta:

• Miten äänimaailma eroaa ruokalan äänistä? Vaikuttaako se jotenkin tunnelmaan?
  • Maistuuko ruoka ulkona syötynä erilaiselta?