Retki kauppaan (Idea nro 15)

3-6 lk, Ideoita opetukseen, Pitkä tehtävä, Ravitsemus ja terveys, Ruuantuotanto, Ruuanvalmistus ja elintarvikkeet, Ryhmätehtävä

Lähdetään oppilaiden kanssa retkelle kauppaan! Ruokatiedon ja SOK:n yhteistyössä tuottamassa oppimiskokonaisuudessa tutustutaan kauppaan ja sen toimintaperiaatteisiin sekä siihen miten kaupassa toimitaan ja minkälaisia valintoja kaupassa kannattaa tehdä.

Ruokakauppa on mitä mainioin oppimisympäristö, jossa voi oppia kuluttajakasvatuksen, kestävän kehityksen ja monilukutaidon lisäksi vaikkapa matematiikkaa tai kieliä

Oppitunti: Ympäristöoppi, Matematiikka, Äidinkieli ja kirjallisuus

Ikä: Tehtävät soveltuvat parhaiten 3-4-luokkalaisille.

Katso tarkemmat ohjeet ja kokoa retken tehtävät haluamistasi palasista Ruokatiedon sivuilta. Tehtävät löytyvät myös ruotsiksi.

Retken tavoitteena on tukea opetussuunnitelman mukaista ”ulos luokasta oppimaan ” -ajattelua, jossa oppilaitoksia kannustetaan yhteistyöhön yritysten kanssa osana koulutyötä ja opiskelua

Kauppavierailu toimiikin osana monipuolista oppimisympäristöä ja yritysyhteistyö mahdollistaa kuluttajataitojen opiskelun tavalla, joka ei olisi luokkatilassa mahdollista. Lisäksi retkellä oppilaat voivat harjoitella tuiki tärkeitä ryhmätyötaitoja sekä itsearviointia.

Tehtävän lähde: Ruokatieto Yhdistys