Esimerkkiruokailijan etu (nro 7)

Kouluruokailu, Ruokakasvatuksen tukena, Ruokakasvatusta yhdessä

Opettajien ja oppilaiden ruokaileminen yhdessä on yksi merkittävimmistä ruokakasvatusteoista. Opettaja toimii ruokailutilanteessa esimerkkiruokailijana ja ohjaa ruokailutilannetta.

Ravintoetu kuuluu oppilaiden kanssa aterioiville opettajille

Kunnat ja koulut voivat tukea opettajien ruokakasvatustyötä tarjoamalla heille ravintoedun, kun he ohjaavat kouluruokailua syöden ateriansa oppilaiden kanssa.

Verohallinto päättää vuosittain ruokailun valvonnan yhteydessä saatavan ravintoedun arvon. Verohallinnon 2019 päätöksen mukaan koulun henkilökunnan oppilaiden ruokailun valvonnan yhteydessä saaman ravintoedun arvo on 3,96 € ateriaa kohden.

Rehtorit ja/tai kunnat tekevät päätökset siitä, kenelle ja millä perusteilla ravintoetu myönnetään.

Voit lukea lisää ravintoedusta täältä.

Opettajat huolehtivat ruokailun yhteydessä annettavasta ohjauksesta ja kasvatuksesta yhdessä koulun muiden aikuisten kanssa.

POPS 2014