Arvaa mikä -peli (nro 2)

Ideoita opetukseen, Kaikenikäisille, Kasvikset ja hedelmät, Lyhyt tehtävä, Tehtäviä oppitunnille

Olenko mansikka? Vai kenties vadelma? Arvuutteluleikissä oppilaat tutustuvat kasviksiin, marjoihin ja hedelmiin hauskalla tavalla.

Oppitunti: Ympäristöoppi, äidinkieli ja kirjallisuus, kieltenopetus

Valmistelut

Askartele jokaiselle oppilaalle oma lappu. Lappuun kirjoitetaan jonkin kasviksen, hedelmän tai marjan nimi ja tarvittaessa tulostetaan kuva siitä. Varaa teippiä tai jotain, jolla saatte kiinnitettyä lapun otsalle.

Leikin kulku

Jaa jokaiselle oma lappu varoen, ettei oppilas itse näe mitä siinä lukee. Laput kiinnitetään otsalle niin, että se on selkeästi näkyvillä muille. Tämän jälkeen oppilaat lähtevät kiertelemään luokassa yrittäen arvata omaa sanaansa kysymällä kysymyksiä, joihin muut saavat vastata vain ”kyllä” tai ”ei”.

“Olenko makea?” -Kyllä

“Olenko hedelmä?” -Et

“Olenko marja” -Kyllä

“Olenko punainen” -Kyllä

“Olenko kirpeä” -Et

“Olenko mansikka” -Kyllä

Vinkki! Voitte toteuttaa leikin vanhempien oppilaiden kanssa myös vieraan kielen oppitunnilla. Tällöin leikin sanastoon voi olla hyvä tutustua jo etukäteen.